12 Ekim 2012 Cuma

Tahkim Kurulu Son noktayı koydu .

YAR.DÇ.DR METİN ŞAHİNLE YOLA DEVAM.

TAHKİM KURULU SON NOKTAYI KOYDU.
TEK ADAY "METİN ŞAHİN".


200' e yakın imzalı Başkan Adaylığı teklif dilekçesi ile başkan Aday adaylığını açıklayan Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı  Yrd. Doç. Dr. Metin Şahin ve 54 İmza ile Başkan Aday Adaylıgı için Federasyona Başvuran, Fakat 16 delegenin hem Metin Şahin'e ve hem de Cengiz Yagız'a destek için İmza vermesi nedeniyle 16 imzası geçersiz sayılan Taekwondo Federasyonu Başkanı Aday Adayı Cengiz YAGIZ'ın Tahkim Kurulu Başkanlığına yaptığı tüm itirazlar reddedildi. Böylece Federasyon Başkanı Metin Şahin ve  Başkan Aday Adayı Cengiz Yagız arasındaki mücadelede başlamadan sona erdi. Metin ŞAHİN'in tek aday olduğu seçimde Federasyon Başkanlığını kazanması da kesinleşti.

Cengiz YAĞIZ; 4 Ekim 2012 Tarihinde Türkiye'nin değişik illerinden topladığı toplam 54 imza ile birlikte saat 16:00 da Ulustaki Türkiye Taekwondo Federasyonu Binasına gelerek Taekwondo Federasyonu yetkililerine 54 imzalı Başkan Aday Adaylığı Teklif Dilekçelerini ve  gerekli diğer evraklarını teslim etti. Cengiz Yağız'la birlikte Kadir Yağız, Avukatları Soner Keçeli ve bir kaç arkadaşı daha yer aldı.
 

Taekwondo Federasyonu Yetkilileri tarafından evrakların teslim alınması sırasında yapılan imza kontrollerinde 16 delegenin hem Metin  Şahin'e ve hem de Cengiz Yagız'ın Başkan Adaylığı için imza verdiğinin görülmesiyle birlikte durum tutanaklarla imza altına alındı. Ana Statüye göre Her delegenin ancak tek bir başkan adayına imza verebileceğinin yazılı olduğunu hatırlatan Federasyon Yetkilileri geçerli imza sayısının 38 olduğunu ve bu imzanın toplam delege sayısının %15 'i olan 45 imza etmediği için Cengiz YAĞIZ'IN aday adayı olamayacağını belirttiler.
Cengiz YAĞIZ, 5 Ekim 2012 Tarihli dilekçe ile Tahkim Kuruluna itiraz etti. Tahkim Kurulu 5 Ekim 2012 Tarih ve 695 sayılı yazı ile itirazı Türkiye Taekwondo Federasyonuna iletti. Türkiye Taekwondo Federasyonu Yönetim Kurulu 8.10.2012 tarih ve 97 sayılı kararı ile "Bağımsız spor Federasyonları Çalışma Usul ve esasları hakkında Yönetmeliğin 11. Maddesi 2. fıkrasında delegelerin sadece bir başkan adayı için oy kullanabileceklerinin belirtildiği, Cengiz Yağız için imza veren 16 delegenin aynı zamanda Metin Şahin içinde imza vermesi nedeniyle 16 imza dilekçesinin geçersiz olduğu, Cengiz Yağız'ın Başkan adaylığı için gerekli olan 45 imza dilekçesini toplayamadığı için itirazının REDDİNE karar verdi.
Türkiye Taekwondo Federasyonu Yönetim Kurulunun verdiği bu karara Cengiz YAGIZ, 9.10. 2012 tarihli itiraz dilekçesi ile Tahkim Kuruluna başvurdu.
Dilekçeyi alıp itirazı inceleyen Tahkim Kurulu dosyayı inceleyerek " Bağımsız spor Federasyonları Çalışma Usul ve esasları hakkında Yönetmeliğin 11. Maddesi 2. fıkrasının Başkan Adayları Genel Kurul Tarihinden en az 10 gün önce üyelerin en az %15'inin yazılı teklifini içeren adaylık başvurularını Federasyona yaparlar. Her üye ancak bir başkan adayı için oy kullanabilir" hükmü karşısında yukarıda etraflıca açıklandığı üzere kurulumuza itirazda bulunan Cengiz YAĞIZ'IN Federasyon Başkan adaylığı için Bağımsız spor Federasyonları Çalışma Usul ve esasları hakkında Yönetmeliğin 11. Maddesi 2. fıkrasında öngörülen sayıda , üyelerin en az %15 inin yazılı teklifi şartını yerine getiremediği, bu nedenle Türkiye Taekwondo Federasyonu Yönetim Kurulunun 8.10.2012 tarih ve 97 sayılı kararında mevzuat hükümlerine aykırı bir yön bulunmadığından itirazın REDDİNE, Tahkim Kurulu yönetmeliğinin 14. Maddesi uyarınca Başvuru ücretinin Genel Müdürlük Bütçesine irat kaydına,  Kararın ilgiliye tebliği ile Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanlığına gönderilmesine, 11 Ekim 2012 tarihinde oy birliği ile karar verdi".
Tahkim Kurulunun verdiği bu kararla Cengiz YAĞIZ Federasyon Başkanlığı Seçimlerine katılma hakkını kaybetti. 14 Ekim 2012 Tarihinde Crowne Plaza'da yapılacak olan 3. Olağan Mali ve 3. Olağan Genel Kurulun da Federasyon Başkanlığına tek başkan aday olarak Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin katılacak.
Metin ŞAHİN ve Ramazan ERÇİN, bu seçimde bir kez daha organizasyon ve teşkilatçılık yönlerindeki büyük tecrübelerini herkese gösterdi. Metin Şahin ve Ramazan Erçin'in gece gündüz süren çalışmaları, il il gezerek delegelerle yaptıkları konuşmalar ve delegeleri ikna yetenekleri, Türk Taekwondosunun kazandığı büyük başarılar ve en son kazanılan Olimpiyat Şampiyonluğu Federasyon Başkanlığının kazanılmasını kolaylaştıran en büyük etkenlerden birisi oldu.

Tahkim Kurulu Başkanlığı ayrıca Azize Tanrıkulu Sertçelik'in Hamide Bıkçın hakkında yaptığı, Hamide Bıkçın'ın Faal olarak ASKİ Spor Kulübü ve EGO Spor Kulüplerinde taekwondo antrenörlük yaptığı, bu nedenle de delege olamayacağı yönündeki itirazını da oybirliği ile reddetti.



0 yorum:

Yorum Gönder